Susanne Kalmar

Pris
Sorter efter
Kategorier
[br_filter_single filter_id=1058]
[br_filter_single filter_id=2171]
[br_filter_single filter_id=1059]

Om Susanne Kalmar

Tidligere skolesekretær og musiker på Bornholm. Har tegnet og malet siden 1996 og udstillet siden 2004, hvor jeg debuterede med croquistegninger af ”Nøgne, bornholmske kvinder”. Jeg hed Sarup dengang, men har siden da taget mit pigenavn, Kalmar Hansen, tilbage.

Flyttede til Østjylland i 2011 og bor i Hammel med mand og hund.

Er autodidakt, men har deltaget i kurser, kunstnergrupper, privatundervisning, højskoleophold – og en fast croquis gruppe på Bornholm gennem flere år.

Er fascineret af, hvor meget bevægelse og holdning udtrykker om et menneske og har i mange år tegnet croquis, ballerinaer og abstrakte figurer (stankelben). Ballettegninger og -malerier er inspireret af Diana Cuni Mancini – tidligere solist på Det Kgl. Teater – som jeg har fulgt en dag på teatret med mit kamera – og siden har studeret og portrætteret.

Efter jeg flyttede til det jyske fra Bornholm, er der kommet masser af dyr til: Høns, køer, elefanter, grise, måger, ænder – og nye dukker hele tiden op.

Mine foretrukne tegneredskaber er pen og blæk – suppleret med akvarel og flydende tusch. Malerierne er i akryl – med spartel og pensel.

Min inspiration er overalt: Mennesker, dyr, natur og lys.

Jeg udstiller i gallerier, kunstforeninger, kunstmesser og virksomheder.