Karl Rasmussen

Pris
Sorter efter
Kategorier
[br_filter_single filter_id=1058]
[br_filter_single filter_id=2171]
[br_filter_single filter_id=1059]

Om Karl Rasmussen

Karl Rasmussen (1955-2016) var en kunstner, der dygtigt indfangede sine motiver i generøse og kraftige penselstrøg, primært portrætter af mennesker. Hans foretrukne medier var olie og akryl, og hans malerier udstråler en næsten voldsom intensitet. Han evnede at skære dybt ind i essensen af sine motiver, og hans værker var fri for overflødig dekoration. I stedet handlede de om eksistens og om at være nærværende i øjeblikket.

Karl valgte at undlade at give sine malerier titler, da han mente, at det begrænsede beskuerens oplevelse af hans kunst. Han var yderst produktiv i visse perioder og benyttede endda bagsiden af nogle af sine tidligere malerier som lærred til nye værker. De fleste af hans malerier blev udført på masonitplader, hvilket gav dem en unik karakter med asymmetriske former. De har derfor ikke gængse mål, eller er ens foroven og forneden.

I perioder af sit liv var Karl Rasmussen indlagt på Psykiatrisk Hospital Risskov, hvor han også udstillede sine malerier og skulpturer. Han fortsatte med at male, selvom han kæmpede med sin mentale sundhed. Det er usikkert, om han nogensinde krydsede veje med Louis Marcussen (1894 – 1985), bedre kendt som Ovartaci, der ligeledes var en kunstner og tilbragte de sidste 56 år af sit liv på samme hospital.

Karl Rasmussens malerier bærer præg af tidens tand, da de fulgte ham gennem mange år, igennem livets op- og nedture. De fleste er signeret med initialerne “KTR,” selvom nogle blot bærer “KR,” og enkelte er helt uden signatur. Information findes under hvert maleri.