Claes Larsen

Pris
Sorter efter
Kategorier
[br_filter_single filter_id=1058]
[br_filter_single filter_id=2171]
[br_filter_single filter_id=1059]

Om Claes Larsen

Claes Larsen (12.04.50 – 27.03.14), en kunstner med dybe rødder i København, men Fredericia blev hans hjerte og hjem fra 1964 og frem. Hans kunstneriske rejse begyndte i 1999 med maleri, efter mange års tegneerfaring. Claes var kendt for sin detalje orientering og stræben efter naturlighed uden overflødige detaljer, både i sine malerier og sit eget liv.

Gennem Claes’ linse så verden anderledes ud. Fotografering var en stor passion, og hans interesse for rummet blev tydelig, da han selv byggede en stjernekikkert, senere doneret til Astronomiforeningen i Kolding. Livet formede Claes på mange måder, herunder en tidlig ulykke, der kostede ham en del af synet på det ene øje.

Han gik 100% ind i alle projekter, både som lærer siden 1985 og som politisk engageret sjæl, der kæmpede for lighed og retfærdighed. Claes elskede at undervise i IT og havde selv bygget sin egen computer, inden han blev lærer.

Claes’ historie var præget af livets nuancer: hans tidlige år i København, familiens flytning til Viborg, opdagelsen af sin ordblindhed, ægteskaber og faderskab. Hans farmor Christine, en kreativ sjæl, spillede en særlig rolle i hans liv, støttende og forstående i hans kunstneriske udfoldelser.

Kunstspiralen, som Claes var med til at grundlægge i Fredericia i 2007, står som et levende vidnesbyrd om hans ønske om at dele glæden ved kunst og håndværk i et inkluderende fællesskab. Claes Larsen efterlader en arv af billeder, der ikke kun er malerier, men vinduer til hans unikke syn på verden.